Onze interieurstyling cursussen worden gegeven door verschillende interieurstylisten. In deze rubriek stellen we ze komende tijd allemaal aan je voor door het stellen van een aantal vragen.

Deze week stellen we Jasmin aan je voor:

Zou je wat over jezelf kunnen vertellen?

ik ben Jasmin Hoffschlag en woon samen met mijn man en twee dochters van twaalf en tien in een maisonnette woning in IJsselstein. Toen ik jong was veranderde ik regelmatig mijn slaapkamer. Dan stond ineens mijn bed weer aan de andere kant van mijn kamer. Ook in mijn studentenkamer ging dat door en later ook toen ik net ging samenwonen. Nog steeds vind ik het heerlijk om met interieurs bezig te zijn.

Waarom heb je voor dit vak gekozen?

Na mijn middelbare school wist ik al dat ik een creatief vak wilde doen, echter welk vak vond ik nog lastig om te kiezen. Na het afronden van mijn Grafische opleiding heb ik de opleiding Interieurontwerper gevolgd terwijl ik ook al in de woonbranche werkte als verkoopster. Het adviseren van mensen vind ik een erg leuk vak. Elke keer is het weer heerlijk om me in te leven in de klant en samen te kijken welke stijl er bij hun past. Goed luisteren naar hun wensen en behoeftes voor hun interieur is hier belangrijk bij. Ik vind dit de ideale mix van werken met mensen en het toepassen van mijn creativiteit.

Op welk project ben je het meest trots?

Een van de projecten waar ik erg trots op ben is een nieuwbouwhuis in Zevenhuizen. Een project waar ik met de bewoners samen een fijne indeling en sfeer heb mogen realiseren.

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven?

Mijn stijl is subtiel en een tikkeltje stoer met hier en daar ingetogen kleurgebruik. Ik hou van een praktisch huis waar voldoende bergruimte is met hier en daar mooie spullen maar dat hoeft niet persé duur design te zijn. Tevens vind ik het belangrijk dat een huis weerspiegeld wie de bewoners zijn. Hun leven, passies en waar hun hart sneller van gaat kloppen.

Wat is je favoriete merk waar je graag mee werkt?

Mijn favoriete merken zijn de Scandinavische merken Muuto, Hay, Menu, Vij5, Harvink, Vitra, Thonet, Artemide en Flos.

Wat is je favoriete kleur en welke band heb je met deze kleur?

Mijn persoonlijk favoriete kleur is oker geel. Een kleur waar ik voor mezelf erg blij van wordt.

Welke must-have kan volgens jou niet ontbreken in het interieur?

In een interieur mogen geen persoonlijke items ontbreken. Mooie spullen die meegenomen zijn van reizen, foto’s of items gekregen van familie en/of vrienden.

Hat is jouw favoriete interieurwinkel?

Mijn Favoriete interieurwinkel zijn eigenlijk allerlei verschillende concept stores waar je leuke accessoires kunt vinden voor je interieur. Voor mooie meubels ga ik graag naar bijvoorbeeld Strand West in Utrecht maar ik bezoek ook graag verschillende winkels zoals Vos interieur In Groningen of Cilo in Zutphen.

Welke tip heb je voor onze lezers?

Mijn tip is om heel goed te kijken naar de verlichting in je interieur. Waar is er behoefte aan verlichting, wat voor soort licht is dat en hoe verdeel je dit over de ruimte. Tevens is een moodboard een fijne leidraad voor de sfeer en kleuren in je interieur. Zo zorg je ervoor dat er een fijne samenhang is en dat je niet allerlei kanten op gaat qua stijl en kleurgebruik.

 

Wil je nog meer over Jasmin weten? Neem dan een kijkje op haar website lifedsign.nl 

Ook deelnemen aan een van de interieurstyling cursussen? >>>>>>