Orange is my happy colour en oranje is dé kleur van Holland. Maar in het interieur misstaat het zeker niet! Oranje is vrolijk, warm en opvallend. Daarom ook best wel een gewaagde kleur voor in het interieur.

Oranje op de muur                                                                                                                                             

Toch kun je allerlei kanten op met de kleur deze kleur. Het kan zowel een speels karakter hebben, als serene klasse uitstralen. Ga je bijvoorbeeld voor een felle tint oranje, dan krijgt de ruimte een vrolijke, lichte en dus speelse uitstraling. Maar ga je voor een zachte tint oranje dat aanleunt naar het roze dan wordt al een stuk rustiger en romantisch. Je kunt ook kiezen voor een donkere tint oranje die meer naar de rode kant neigt. Dit geeft de ruimte een warme en herfstachtige sfeer.

Combineren met andere kleuren                                                                                                                          

Een oranje muur komt het mooist tot zijn recht wanneer er zonlicht op valt. Wanneer je een muur in een donkere hoek zonder licht oranje verft, wordt het erg donker en heeft de muur weinig karakter. Daarbij is het combineren van een oranje muur met een andere kleur minder moeilijk dan je misschien denkt. Oranje kun je goed combineren met lichte beige en taupe tinten. Maar voor een wat drukkere uitstraling gaat oranje ook goed met zacht roze of geel. Hierdoor wordt het meer een retro look. Ook een paar groene planten voor een oranje muur geven een prachtig contrast!

Oranje accessoires                                                                                                                                                              

Vind je een oranje muur toch iets te veel, dan kun je ook alleen voor oranje accessoires kiezen. Zo geef je een ruimte gelijk meer kleur en dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Denk maar aan oranje kaarsjes of sierkussentjes. Heb je liever dat jouw meubels opvallen? Dan is een oranje bank een echte eyecatcher! Een oranje bank staat erg leuk voor een lichte muur met roze en gele kussentjes. Of ga voor wat meer opvallende gordijnen in het licht oranje. Dat zorgt voor mooi romantisch licht in de ruimte.

Wil je ook jouw interieur helemaal omgooien? Misschien is oranje ook jouw kleur!