Maak kennis met LYI interieurstylist Liza

Al eerder lieten we je kennismaken met LYI stylisten Sanne en Manon. In dit blog willen we graag interieurstylist Liza aan je voorstellen. Ook zij maakt deel uit van het LYI interieurstylisten team.

LYI stylist Liza

Wie is LYI interieurstylist Liza?

Ik ben Liza van Gelderen, ik ben 40 jaar, geboren en getogen Rotterdamse.
Waar ik dan ook nog steeds met veel plezier woon met Dylan en ons mooie samengestelde gezin. Ik ben moeder van Sef van 8 jaar en bonusmoeder van Lilly van 9 jaar en als verrassende kers op de taart mochten we begin van dit jaar Bodi verwelkomen in ons gezin. Ik geniet van het buitenleven, of dat nou een wandeling door het bos is, of een dagje chillen op het strand. Maar lekker knus met een boek of film op de bank kruipen vind ik ook erg fijn. Verder hou ik ervan om creatief bezig te zijn. Of dat nou een interieurontwerp is, een mooi logo of geboortekaartje ontwerpen, of een ontwerp voor een totaal aankleding voor een thema verjaardag, een indeling van een achtertuin, een persoonlijk kadopakket of een traktatie samenstellen. Alles wat met stijl en sfeer te maken heeft, love it!

Hoe zou je jouw interieurstijl omschrijven?

Onze woning geeft een goed beeld van ‘mijn interieurstijl’. Het is een plek waar industrieel, botanisch, scandinavisch en vintage elkaar ontmoeten. En juist dat maakt een interieur persoonlijk; het combineren van stijlen, van kleuren en materialen. Witte metalen vakkenkasten, een eiken houten vloer die overloopt in een grijze tegelvloer in de keuken, groen op de wand. Een grote vitrine kast van oma en een kleinere die van de straat is geplukt. Een betonnen tafelblad met een stalen onderstel en zes verschillende stoelen (in twee modellen en drie kleuren, dus het is wel weer een geheel) Grote opengewerkte lampenkap van riet en veel mooie grote planten. Accessoires lopen uiteen van grof houten planken, een grote glazen stolp met felgekleurde opgezette vlinders, tot een vaas met een weelderig veldboeket en gekleurde kaarsen in glazen, houten en metalen kandelaars. Het is een mix & match van alles wat ik tof vind. En iedereen die bij ons binnenstapt zegt altijd: “O het is hier zo sfeervol.” Ik ben niet bang voor kleur en ik hou van ’durven’. Ik hou van combineren en mixen. Als je materialen en kleuren terug laat komen in het interieur, kun je zoveel tofs creëren. Ik hou van persoonlijkheid in een interieur en ik hou vooral van anders dan de rest.

3D interieurontwerp LYI stylist Liza

Wat is het allertofste project dat je tot nu toe hebt gedaan?

In Zevenhuizen woont een stel die mij vroegen om eens te kijken naar de indeling van de beneden verdieping. In het midden van de woning staat een haard, waardoor er altijd een verdeling in de ruimte ontstond. Inmiddels wat het interieur zo’n 20 jaar oud en toe aan vernieuwing. Het was een uitdagende klus, gezien zij tijdens de intake vertelde dat ze al van alles bedacht hadden, maar dat niets werkte. Er zouden ook wat bestaande items blijven, dat maakt het vaak nog iets uitdagender. Ik ben aan de slag gegaan en heb diverse indelingsopties bekeken. Uiteindelijk ik heb het zit- en eetgedeelte omgewisseld en aan beide zijde aan de wanden een maatwerk kast gecreëerd, gebaseerd op alle wensen van de bewoners. Opbergruimte, een gezellige zit tijdens het eten, ruimte om mooie accessoires te plaatsen, een werkplek en ook een gezellige plek om tv te kijken. Dit alles heb ik gecombineerd tot een geheel en hiermee de hele ruimte met elkaar verbonden. De reactie die ik hierop kreeg was fantastisch. We zijn meteen aan de slag gegaan met een interieurbouwer en hebben alle kleuren en materialen op elkaar afgestemd. En het resultaat mag er zijn,…ja ik ben best trots op dit project.

Hoe ben je bij Love Your Interior terecht gekomen?

Ik moest even terugzoeken,…maar in de zomer van 2020 ben ik mij gaan oriënteren in de wereld van de interieuropleidingen. Er wordt een hoop aangeboden. Ik heb in Rotterdam een introductieles gevolgd, wat erg leuk was. Maar deze opleiding paste én niet binnen mijn budget én niet in mijn agenda. Ik kwam via instagram LYI tegen, de promo voor de nieuwe start van de Pro opleiding sprong meteen in het oog. Wat een leuke stijl. Ik stuurde Mignon een bericht en voor ik het wist had ik een zoom afspraak waar zij mij alles vertelde over de inhoud van de opleiding. Ik was meteen om,…”let’s begin!!” Het feit dat het online was en je zelf je tijd in kon delen gaf voor mij de doorslag. Want als je fulltime werkt en een gezin draaiende moet houden, heb je vaak geen zeeën aan tijd over. Om de week les en daarnaast wat tijd vrij maken voor de opdrachten dat was perfect te doen. En wat een goede zet is dit geweest.

Wat vind je het allerleukste aan jouw werkdag als interieurstylist?

Het leukste?…Hmm lastig. Ik vind het erg leuk om een sfeer analyse te doen. Het is fantastisch om te zien hoe mensen reageren op sommige beelden en vooral ook op elkaar. En hoe ze vaak zelf niet eens wisten wat ze eigenlijk mooi vinden. Het is het perfecte voorbeeld van “een beeld zegt meer dan duizend woorden”. Maar waar ik echt energie uit haal is de reactie als een opdrachtgever laat weten dat je ze echt begrepen hebt en dat je de oplossing hebt geboden waar ze zelf nooit aan gedacht hadden. Het enthousiasme en de verbazing als je met creatieve ideeën komt en ze net even die optie geeft om die gewaagde keuze toch te maken. Omdat je ze kan laten zien dat het echt werkt. Maar ook het samenwerken, met de opdrachtgevers zelf, met leveranciers, met mede stylisten en met bijvoorbeeld de interieurbouwer. Kennis bundelen en zo samen van een uitdagend project een succesvol eindresultaat maken.

Welke interieurtip zou je willen meegeven?

Mijn tip is luister naar jezelf en niet naar de omgeving. Natuurlijk zijn er altijd trends. Maar volg je hart en niet blindelings alleen de trend. Ik denk dat je het gelukkigst bent als je in een huis woont waar je je prettig en vertrouwd voelt. En ik geloof erin dat je die gevoelens creëert wanneer je dicht bij jezelf blijft. Ik zeg altijd: ik geef jouw interieur karakter. Daarmee bedoel ik dat ik naar jouw wensen luister en ik denk dat ik op die manier jouw persoonlijkheid in je interieur kan brengen. Ga niet naar een meubelzaak en koop een ‘showroom woonkamer’. Mijn tip is: Mix en durf! Geen mens is hetzelfde en dus geen interieur is hetzelfde. Met de juiste combinaties van kleur, vorm en materiaal, kun je fantastische creaties maken. En met een helpende hand van mij,…wordt het “net ff anders!

Wil je kennismaken met Liza of heb je een specifieke interieurvraag voor haar? Dan plan je heel eenvoudig een afspraak met haar in en helpt Liza je graag bij het realiseren van jouw woondroom.

Scroll naar top