Een houten kerstboom? Die maak je zelf na het lezen van deze blog!

Heb jij die naaldboom wel een keer gezien en wil je een keer iets anders? Dan heb ik een hele leuke variant voor je in deze blog, en je maakt hem ook nog eens eenvoudig zelf! In deze blog vertel ik je alles wat je nodig hebt om een houten kerstboom te maken.

houten-kerstboom

 

Er zijn natuurlijk een heel aantal winkels waar je gewoon een houten kerstboom kan kopen. Maar hoe leuk is het om je eigen te maken en ermee te pronken als de hele familie aan het kerstdiner zit.

Wat heb je nodig?

  • Boormachine
  • Schroevendraaier
  • Houten planken
  • Spijkers
  • Schroeven
  • Zaag
  • Schuurpapier

bouw-tekening-houten-kerstboomAls eerste ga je de afmeting van de boom bepalen. Leg alle planken onder elkaar en teken de maten voor de boom af zoals je hier boven kan zien. Zorg dat je één lange plank over houdt om de boom in zijn geheel te kunnen bevestigen. Zaag de planken af en schuur vervolgens de randen. Let op, je plaatst de lange plank aan de achterkant van de boom. Gebruik dus de mooiste kant van de planken voor de voorkant. Plaats vervolgens de lange plank in het midden van de boom, bevestig door middel van schroeven en een boormachine de lange plank aan de losse planken van de boom.

Je houdt nu een aantal rest stukken over, hier kan je gemakkelijk de voet van de boom van maken. Maak twee gelijke stukken voor de voor- en achterkant en twee gelijke stukken voor de zijkanten. Bevestig de planken aan elkaar en monteer de boom in het midden van de voet.

Van de overige rest stukjes kan je op de voorkant van de boom nog een paar leuke plankjes maken zodat je er iets op kan zetten. Sla een paar kleine spijkertjes op de gewenste plek en style jouw eigen gemaakte boom helemaal af!

diy-houten-kerstboom-styling

High five! Je hebt je eigen kerstboom gemaakt. Wij zijn natuurlijk super benieuwd naar jou eigen resultaat. Deel je hem met ons op onze Facebook pagina of tag ons in je bericht op Instagram?