Vandaag delen we een aantal leuke tips voor je werkplek.

Tegenwoordig willen veel mensen niet meer werken in kantoren maar werken ze liever thuis. Onze maatschappij wordt steeds flexibeler en velen kunnen zich prima redden aan hun eigen keukentafel. Werk jij ook thuis? Maar voelt je werkplek nog niet als een fijne werkplek aan? Dan hebben wij wat tips voor je!

 

Tip 1: Creëer rust in je werkomgeving

 Rust is heel belangrijk wanneer je geconcentreerd wilt werken. Gebruik hiervoor koele kleuren zoals licht blauw of mint groen en combineer dat met wit of licht grijs. Wat ook voor rust zorgt zijn gesloten kasten waar al je spullen inzitten. Zo is dat uit het zicht en stoor je je daar niet aan. Mocht je toch voor open kasten kiezen, kies dan voor mappen/opbergdozen in dezelfde kleur. Dit oogt een stuk rustiger dan allemaal verschillende kleuren.

 

Tip 2: Maak het persoonlijk

Je werkt thuis dus waarom zou je het dan niet als thuis laten voelen? Koop leuke en handige accessoires, fotolijsten met foto’s van je kinderen, vriendinnen/vrienden, familie, mooie plekken of inspirerende quotes. Zorg er ook voor dat je werkplek in dezelfde sfeer is als de rest van je huis. Je zult merken dat je dan minder het gevoel hebt dat je aan het werk moet (zoals wanneer je een kantoor binnen loopt) dan wanneer hij totaal anders is als de rest van je huis. Zo begin je lekker ontspannen aan je dag!

 

Tip 3: Inspireer jezelf

Wanneer je een creatieve baan of hobby hebt, is het goed om op een inspirerende plek te werken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een inspiratiebord of wand te maken. Knip of print inspirerende quotes, trends, plaatjes, materialen enzovoort uit en plak of prik dat vast. Mocht je dan een keer inspiratieloos zijn, hoef je alleen maar even op te kijken!

 

Tip 4: Licht

Licht in je werkruimte is erg belangrijk, het zorgt ervoor dat je minder vermoeid wordt. Maar in de winterdagen als het laat licht wordt en vroeg donker, moet je iets van een lichtbron hebben. Nu kun je onder spots gaan zitten werken of een lamp die er al hangt. Maar wat dacht je van een leuke bureaulamp? Je kan hem nemen precies in de stijl die jij wilt creëren en het verlicht je werk beter dan welk ander licht dan ook. Win-win situatie!

 

Tip 5: Indeling

Wanneer je een echte werkruimte hebt, moet die natuurlijk ook ingedeeld worden. Maak een indeling waarin jij je prettig voelt maar waar je wel genoeg werkruimte hebt. Jij werkt er namelijk als enigste, dus waarom zou je er heel lang en moeilijk over gaan nadenken? Neem een dagdeel en ga lekker schuiven met je bureau en kasten totdat jij denkt: dit is het! Mocht je je toch gaan storen aan dat ene kastje? Haal hem weg of verplaats hem!

 

Bronvermelding afbeeldingen:

www.vtwonen.nl

www.nsmbl.nl

www.roomed.nl

www.myworldapart.nl